Tedaviler
Botulinum Toksini
Botulinum Toksini

Botulinum Toksini nedir?

Botulinum Toksini, Clostridium botulinum adlı bakteriden elde edilen bir toksindir. İlgili doku içerisine enjeksiyonu sonrası, sinir uçlarında iletimi sağlayan maddelerin salınımını engelleyip, sinirlerin ulaştığı kas ve organlar arasındaki iletimi durdurarak etkisini gösterir. Sinir iletiminin durması, sinirin ulaştığı kas ve organın işlevlerinin azalmasını ya da tamamen kaybolmasını sağlar.

Botulinum toksini tedavisinin yan etkisi var mıdır?

Botulinum Toksini’nin sağlık üzerine ciddi bir yan etkisi yoktur. Uygulama sonrası geçici bir şişlik, morarma, bruksizim tedavisinde nadiren çiğneme kaslarında aşırı güçsüzlük vs.  yapabilir.

Masseter Botulinum Toksini Uygulaması Nedir?

Bruksizm (diş sıkma) rahatsızlığı olan veya çene eklem problemi olan hastalara uygulanan bir yöntemdir. Alt çenenin sağ ve sol köşesinde bulunan güçlü çiğneme kasıdır. Yanak kası olarakta bilinen bu kasın gücünü azaltmak veya iş görmeyecek hale getirmek için uygulanan bir yöntemdir.

merak ettikleriniz?

Botulinum Toksini Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Botulinum toksini enjeksiyonu sonrası neler yapmalıyım?

Uygulama sonrası gündelik hayata rahatlıkla devam edilebilir. Ancak uzun süre eğilme gerektiren hareketlerden ve yüz ve çiğneme kaslarını çalıştırmaktan uzak durulmalıdır. Ayrıca Botulinum toksini enjeksiyonundan sonra yaklaşık dört saat kadar baş yüksekte tutulmalı, öne doğru eğilmekten sakınılmalı ve uzanılmamalıdır. Botulinum toksini enjeksiyonundan yaklaşık sekiz saat sonra ılık su ile ve yüze hasar yaratmayacak şekilde, yani kese ya da baskı uygulamadan duş alınabilir. Yüz yıkanırken soğuk su kullanmaya özen gösterilmelidir.

Botulinum toksini hangi tedaviler için kullanılır?

  •  Kırışıklık tedavisi
  • Yüz şekillendirme tedavisi
  •  Aşırı terleme tedavisi
  •  Migren tedavisi
  •  Bruksizm (diş sıkma) tedavisi
  •  Diğer tedaviler

Botulinum Toksini
Bilgi & Randevu